top of page
stuur een bericht voor informatie
​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Leen en Koen streven ernaar om zo ecologisch mogelijk te werken en hebben het green key label. Boerin Leen is een ambassadrice voor duurzaamheid in de landbouw en heeft een opleiding biologische landbouw gevolgd. Ook steunen Koen en Leen een school in Paraguay met een deel van de opbrengst. Bij elke keuze denken Leen en Koen na hoe het ecologischer kan.


Recent is de schuur verbouwd, geïsoleerd en van vloerverwarming voorzien. Op de vloer liggen hergebruikte Boomse tegels. Eigen elektriciteit is er van de zonnepanelen en als er niet genoeg is, is er groene stroom. Het afvalwater wordt gezuiverd met een eigen waterzuivering.


Voor de schoonmaak worden er alleen ecologische producten gebruikt. Het afval wordt gescheiden. Leen en Koen proberen zo weinig mogelijk voedsel weg te gooien, etensrestjes gaan naar de kippen en de niet-eetbare restjes op de composthoop.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Grote Linde

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Grote Linde

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Grote Linde ligt in de groene zone rondom Brugge. De hoeve ligt aan meerdere fiets- en wandelroutes, mountainbike-parcours en ruiterpaden. Bij Merula is er een wijnproeverij en rondleiding mogelijk. In avonturenpark ‘de Kijkuit’ kun je kajakken en mountainbiken. Er zijn verschillende natuurgebieden in de directe omgeving. In de Warandeputten kun je rondwandelen naar meerdere vogelkijkhutten waar je mooie water- en moerasvogels kunt spotten. In de Leiemeersen vind je moerassen en natte graslanden. In Brugge is het Groeningemuseum met zijn Vlaamse Primitieven een aanrader.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Ervaar het boerenleven bij boerin Leen en boer Koen

Naast de boerderij staat een eeuwenoude zomerlinde, met een omtrek van zeven meter de dikste zomerlinde van Vlaanderen. Boerin Leen wil haar gasten het boerenleven laten ervaren. Zo mag je altijd aaien, knuffelen en meehelpen bij de kippen, kalfjes en koeien. Kinderen kunnen op het erf heerlijk spelen met de gocarts, stroglijbaan en ‘koeien’ om te leren melken.


Er zijn vier appartementen voor vier tot acht personen, het Lindehuis, Boerderijhuis, Zomerhuis en Hooihuis. Voor deze appartementen is er één gemeenschappelijke keuken. Ideaal als je met de hele familie of meerdere gezinnen wilt komen. Ook is er het Paardenhuis, een vakantiewoning voor negen personen met een eigen keuken. Alle appartementen kunnen ook samen gehuurd worden.


Bij het ontbijt is er natuurlijk verse melk van de eigen koeien! Verder worden biologische producten en fairtrade koffie gebruikt. In de buurt zijn veel lokale producten verkrijgbaar, zoals yoghurt en ijs van een zuivelhoeve en lokaal gebrouwen bier.

Oostkamp, Brugse Ommeland, West-Vlaanderen, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 31 personen, 6 kamers

vanaf €110 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, familiehuis, groepsaccommodatie, boerderij, vergaderlocatie

De Grote Linde

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Limonadefabriek Flora

Overmere, Oost-Vlaanderen

1

1

1

Stiltehoeve de Douvevallei

Westouter, West-Vlaanderen

1

1

1

De Bronne

Herzele, Oost-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

duurzaam voor grote groepen

op zoek naar een duurzaam verblijf voor een grote groep?

op zoek naar een duurzaam verblijf voor een grote groep?

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page