top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De dikke laag aarde zorgt ervoor dat in de winter warmte goed wordt vastgehouden en geeft een natuurlijke koeling in de zomer. De woningen worden elektrisch (met groene stroom) verwarmd met vloerverwarming. Hennie en Annie hebben bewust gekozen om circulair en ecologisch te bouwen en door in de ontwerpfase rekening te houden met standaardmaten was er weinig afval. Een deel van het gebruikte hout komt uit eigen bos.


Er is een grote moestuin en boomgaard waar je als gast zelf mag plukken of oogsten. Hiervoor wordt compost van eigen GFT afval gebruikt. In de boomgaard groeien appels, peren, perziken, pruimen en kersen. In de moestuin bessen, bramen, aardbeien, druiven, aardappelen, sla, boerenkool en kruiden zoals bieslook, peterselie, munt, kamille en rozemarijn. Ook zijn er verschillende boerderijwinkels en een forellenkwekerij in de buurt. In overleg kun je je elektrische auto ‘s nachts opladen. De woningen worden schoongemaakt met het ecologische merk Jemako.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

In de Heuvelrug

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

In de Heuvelrug

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

In de Heuvelrug ligt aan de voet van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal. Je vindt hier bos, veen, heide en bergen, zoals de Hellendoornse, Haarlese, Holter- en Lemelerberg. In het Reggedal kun je mooi fietsen en wandelen langs de rivier de Regge. De rivier meandert weer net zo grillig als vroeger, niet alleen mooi maar ook goed voor de biodiversiteit. Je bent ook zo in het mooie dorp Hellendoorn en het aangrenzende Nijverdal, waar je kan genieten van leuke cafeetjes en restaurantjes. Ook kun in de omgeving mountainbiken, kanoën of suppen op de Regge of een het Avonturenpark bezoeken.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Unieke heuvelwoningen naast een groot bos

‘In de Heuvelrug’ ligt op de grens van Salland en Twente, je kunt hier letterlijk in de Sallandse Heuvelrug overnachten. Op een groot terrein van vier hectare met bos, grasland en een poel staan vier unieke heuvelwoningen. In één woning kun je met zes personen verblijven, in de andere woningen met vier personen. De heuvelwoningen hebben twee slaapkamers met comfortabele boxsprings en elk een aangrenzende badkamer met toilet en douche.


Ook is er een vijfde woning met een galerij van boomstammen uit eigen bos. Deze zonnige woning is voor zes personen, ook deze woning heeft twee slaapkamers en twee badkamers. In de woningen voor zes personen kun je één van de banken in de woonkamer uitklappen tot een comfortabel bed.


De woningen liggen mooi verspreid over het terrein, je hebt hier volop ruimte, rust en privacy. Overdag heerlijk van de zon genieten en 's avonds een vuurtje stoken in de vuurschaal en marshmellows roosteren. Voor kinderen is er een leuke spelletjeskeet.

Hellendoorn, Sallandse Heuvelrug, Salland, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen, 5 vakantiewoningen

vanaf €365 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

In de Heuvelrug

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Zeeuwse Dijksuites

Kortgene, Zeeland

1

1

1

Antonia

Epe, Veluwe

1

1

1

SELECTIES

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page